Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


09.11.2008

Necesitatea îmbunătăţirii legislaţiei în domeniu, prioritate a salvamontiştilor din România

În perioada 9-11 noiembrie, cele 42 de formaţii de salvamontişti din toată ţara întrunite la hotelul Brădet de la Sovata, au discutat, împreună cu secretarul de stat Raed Arafat şi preşedintele CJ Lokodi Edith, despre problemele ce le presupune colaborarea optimă dintre sistemul de urgenţă 112, jandarmerie şi ISU.În context, s-a mai făcut analiza activităţii formaţiilor salvamont pe anul 2008, decernarea premiilor pentru activitatea salvamont în anul 2008, precum şi pregătirea alegerii, luna viitoare, a noii conducerii Agenţii Naţionale a Salvatorilor Montani.
Vali Russu
09.11.2008

Festivalul Alter-Native de la Târgu Mureş şi-a desemnat câştigătorii

Sâmbătă seară, pe scena din Palatul culturii din Târgu Mureş au fost decernate premiile ediţiei a 16-a a festivalului internaţional de filme de scurt metraj ”Alter-native”. Marele premiu al festivalului, oferit de muncipiul Târgu Mureş, a revenit lui Feszt Judit şi Somogyvári Gergely din Ungaria, pentru pelicula „Scrisoare pe faianţă”. De asemenea, premiul juriului a fost adjudecat de producţia letonului Jurğis Krāsons, “Cutia Neagră ”, Radio România Cultural i-a oferit premiul său lui Szecsanov Martin din Ungaria pentru scurt metrajul „Ritmuri furate (hipi-hopi)”, iar premiul in memoriam „Simo Sandor”, cel mai bun film studenţesc şi l-a adjudecat Akile Nazli Kaya din Republica Cehă pentru filmul „Supă de zlin”. Apoi, premiul Centrului Naţional al Cinematografiei l-a primit ungurul Szirmai Márton, pentru pelicula ”Satul care se scufundă”, iar premiul Ministerului Culturii şi Cultelor a fost acordat filmului „Pe linie” produs de germano-elveţianul Retto Caffi. Menţionăm că din cele 577 de producţii trimise la festival, au fost selecţionate pentru concurs 55 de scurt metraje, dintre care opt româneşti. Ţara invitată de onoare de la această ediţia a fost Germania care, pe lângă filme şi expoziţii a fost reprezentată şi în domeniul muzical prin formaţia RotFront din Berlin. Festivalul ALTER NATIVE a avut în acest an şi programe adiţionale, în cadrul cărora au putut fi urmărite proiecţii în afara concursului, filme studenţeşti, pentru copii şi filme artistice. Filmele studenţeşti au provenit de la universităţile din România (Universitatea de teatru si film „I.L.Caragiale” Bucureşti şi Universitatea Sapientia), Franţa (Şcoala Naţională Superioară de Artă Decorativă), Germania (Academia de Film Baden-Württemberg, Academia Athanor Burghausen) şi Statele Unite ale Americii (Colegiul Savannah de Arte şi Design). De asemenea, cele 14 lung-metraje, proiectate în afara concursului, au provenit din România, Ungaria şi Germania.
Vali Russu
09.11.2008

Zeci de şoferi au rămas fără permis în Braşov, după ce nu au trecut proba cu etilotestul.

Poliţiştii braşoveni au organizat, vineri şi sâmbătă, o razie pe drumurile naţionale şi judeţene braşovene, pentru a depista şoferii care urcă la volan sub influenţa alcoolului.
În urma controalelor, poliţiştii rutieri au depistat 45 de şoferi care consumaseră alcool înainte de a se urca la volan şi s-au dat amenzi de aproximativ 22.000 de lei.
Printre şoferii care au fost supuşi testului de alcoolemie, un tânăr de 20 de ani din Covasna, se afla la a doua abatere de acest gen, în decurs de o săptămână.
Sursa: Mediafax
09.11.2008

Trei federaţii sindicale din învăţământ se vor afla luni timp de două ore în grevă de avertisment, de la ora 12:00 la 14:00.

Este vorba de 200.000 de profesori afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămînt, Federaţia Educaţiei Naţionale şi sindicatul Alma Mater.
Sindicaliştii îşi încep protestul la ora 11:00, prin pichetarea timp de trei ore a Parlamentului.
Profesorii din sindicatul \\"Spiru Haret\\" vor face luni ore, deoarece au fost în grevă de avertisment lunea trecută.
Circa 10.000 de cadre didactice din judeţul Braşov, afiliate Federaţiei Educaţiei Naţionale şi Sindicatului din Învăţămîntul Preuniversitar \\"Diaconu Coresi\\", îşi vor întrerupe, luni, activitatea.
Aceasta este prima grevă de avertisment la care participă profesorii braşoveni, ei neluând parte la greva din 3 noiembrie a profesorilor afiliaţi Federaţiei Sindicatelor din Învăţămînt \\"Spiru Haret\\".
După cele două ore de protest, timp în care profesorii nu vor mai merge la catedră, cursurile se vor desfăşura în mod normal.
Din 18 noiembrie, toate cele patru federaţii din Educaţie urmează să intre în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.
Sursa: Mediafax, Rador

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European