Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


08.11.2007

Ninsori şi circulaţie îngreunată pe drumurile naţionale harghitene

Traficul rutier pe drumurile care traversează zonele înalte din Harghita este îngreunat din cauza ninsorilor care au căzut în ultimele ore. Cele mai mari probleme se înregistrează pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, în pasul Bucin, unde pe câteva porţiuni, circulaţia este anevoiasă, din cauza gheţii de pe carosabil. De asemenea, traficul se face în condiţii de iarnă şi pe pe DN 12 A, Miercurea Ciuc-Comăneşti, în pasul Ghimeş, DN 15 Topliţa -Borsec şi DN 12 C Gheorgheni- Lacu Roşu, precum şi pe DN 13 A Miercurea Ciuc-Odorheiu Secuiesc, în zona vârfului Harghita.

Ioana Dima
08.11.2007

Casa de Cultură Mihai Eminescu, dar şi Hotelul Tineretului din Tîrgu-Mureş au ajuns motiv de dispută între conducere şi Consiliul Local Tîrgu-Mureş

Deoarece clădirea situată într-una dintre cele mai bune zone ale oraşului nu le aduce profit, consilierii locali au hotărât să o concesioneze prin licitaţie.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Tîrgu-Mureş, Marius Paşcan spune că se impune o reabilitare a întregii clădiri, iar investiţiile depăşesc posibilităţile municipalităţii, fiind de ordinul milioanelor de euro.
Singura condiţie impusă de aleşii locali viitorului investitor este aceea de a păstra toate facilităţile pentru Casa de Cultură a Studenţilor, care se află în acel spaţiu.
Directorul Casei de Cultură, Dorel Vasile, spune însă că hotărârea Consiliului Local este ilegală şi nu este de acord cu concesionarea clădirii.
În replică, Marius Paşcan a declarat că directorul Casei se teme în primul rând pentru funcţia pe care ar putea să o piardă.
Clădirea situată în cartierul Cornişa, aproape de clinicile târgumureşene, a aparţinut înainte de 1989 UTC-ului, iar după a intrat în posesia unor asociaţii de tineret, ajungând în final la Consiliul Local Tîrgu-Mureş.

Lacrima Balint
08.11.2007

Deficit major de medici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hagrhita

Şeful Serviciului de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că la unitatea sanitară pe care o conduce lucrează doar cinci medici, în condiţiile în care ar fi nevoie de peste 20, pentru toate punctele şi subpunctele din judeţ. Cu cei cinci medici angajaţi acum la Ambulanţă nu se pot asigura toate liniile de gardă, motiv pentru care s-a cerut ajutorul medicilor de familie şi a celor de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean, care sunt plătiţi pentru serviciile lor. Sunt însă puncte de ambulanţă, ca cele de la Topliţa sau Gheorgheni, unde nu există deloc medici, iar asistenţii trebuie să asigure tratamentul până la un anumit nivel şi atunci când apar cazuri grave să solicite prin telefon ajutorul unui specialist.

Ioana Dima
08.11.2007

Judeţul Mureş este pregătit pentru prima sesiune de susţinere a tezelor cu subiect unic

Potrivit inspectorului şcolar adjunct Iolanda Cătinean, deja sunt pregătite centrele unde se vor susţine tezele, precum şi comisiile de corectare.
Ministerul Educaţiei a publicat deja pe pagina electronică www.examene.edu.ro modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a.
Aceste teze vor înlocui, începând cu anul şcolar 2007-2008, testele naţionale de admitere la liceu.
Durata fiecărei teze cu subiect unic este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Lacrima Balint
08.11.2007

Arborii vechi din centrul municipiului Sfântu Gheorghe vor fi tăiaţi

Primăria Sfântu Gheorghe a luat decizia de a tăia copacii vechi din centrul municipiului pentru a putea amenaja 20 de locuri de parcare.
Primarul Albert Almos a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că arborii vechi aflaţi de-a lungul arterei principale de circulaţie vor fi înlocuiţi cu salcâmi decorativi, care vor fi plantaţi simetric cu cei aflaţi pe cealaltă parte a drumului.
Acesta a mai adăugat că se aşteaptă la proteste din partea ecologiştilor, dar tăierea arborilor a fost cea mai bună soluţie din cele trei variante discutate cu specialiştii care se ocupă de reamenajarea parcului central.
Dacă nu ar fi fost tăiaţi, numărul locurilor de parcare prevăzute în proiect s-ar fi redus la aproape jumătate.

Mara Deleanu
08.11.2007

Târg internaţional de carte la Târgu Mureş

Cea de-a treisprezecea ediţie a Târgului internaţional de carte a început joii, noutăţile din acest an fiind reprezentate de posibilitatea comandării online a unor titluri şi de un maraton literar în care câteva zeci de oameni vor recita pe rând din opera lui Tamasi Aron.
În acest an, la târg sunt prezente circa 40 de edituri şi comercianţi din România, Slovacia şi Ungaria, care oferă peste 6.000 de titluri, în limbile română, maghiară, engleză, germană şi engleză.
Organizatorii mizează pe circa 10.000 de participanţi, atât la expoziţia cu vânzare de carte, cât şi la recitări, seratele literare şi lansările de carte.

sursa: Mediafax
08.11.2007

Creştinii îi sărbătoaresc joi pe Sfinţii Arhangheli

Noul calendar a reunit într-o singură sărbătoare pe cei trei arhangheli: Mihail, Gabriel şi Rafael şi a tuturor puterilor cereşti despre existenţa cărora Sfânta Scriptură ne vorbeşte în mai multe rânduri dar şi de însărcinările pe care aceştia le-au primit.
Astfel, Sfântul Mihail, patronul Sinagogii, este acum patronul Bisercii universale, Sfântul Gabriel este acela care a vestit întruparea şi a fost alături de Isus în grădina măslinilor iar Sfântul Rafael este ajutorul în călătorii.
Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli are şi o semnificaţie populară.
Mihail, cel mai prezent în folclorul românesc, păstrează uneori cheile Raiului, se luptă cu căpetenia diavolilor, vehează la capul bolnavilor, apare ca patron al ţiganilor s.a
În această sărbătoare finii obişnuiesc să mergă la naşi cu colăcei, în turmele de oi se aduc berbecii iar acum se face turta berbecilor, care se aruncă între oi.
În calendarele ortodoxe şi greco-catolice, ziua de 8 noiembrie este dedicată şi pomenirii morţilor.
În seara acestei zile credincioşii merg cu flori şi lumânări la mormintele celor dragi plecaţi din această lume şi asistă la slujbele şi parastasele care se fac în toate cimitirele şi bisercile în folosul celor adormiţi.

Cristina Bulbescu

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European