Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


05.11.2007

Vremea nefavorabilă a perturbat circulaţia rutieră pe mai multe drumuri din ţară

Poliţia Rutieră recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi enumeră principalele zone afectate de condiţiile meteo.
În numeroase zone din ţară se circulă cu dificultate în condiţii de carosabil umed sau chiar acoperit cu zăpadă.
Pe DN 1, la Predeal şi Azuga, se semnalează lapoviţă. De asemenea, plouă în judeţele Alba, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Neamţ, Vrancea, Iaşi şi în Caraş Severin.

sursa: Rador
05.11.2007

Rromii din Avrig, abrutizaţi de sărăcie, sunt indiferenţi la crima lui Mailat, dar regretă Italia

Cotidianul italian Corriere della Sera prezintă, în pagina sa electronică de luni, un reportaj realizat în \\"mahalaua\\" de la Avrig, unde mama lui Nicolae Romulus Mailat, românul acuzat de omor, la Roma, s-a întors din Italia şi acordă interviuri vorbind despre copiii ei ca despre nişte \\"iepuri\\".
Atunci când se referă la Mailat şi la cele întâmplate la Roma, mama acestuia \\"povesteşte tragedia pe un ton distrat, de parcă ar vorbi despre simple cunoştinţe, nu despre propria sa carne\\". Cât despre fiul său, declară \\" că nu îl cunoştea bine\\", deşi acesta locuia cu ea în Italia, şi lucrau ocazional, împreună, mai scriu jurnaliştii italieni.
Reportajul descrie pe larg condiţiile mizere de trai din cartierul romilor săraci din Avrig, unde oamenii trăiesc în barăci de lemn şi pământ mai şubrede decât staulul calului, noroiul trece de genunchi, casele - denumite \\"bordeie\\" - par toate la fel, iar copiii se joacă în mizeria şi printre fiarele vechi strânse în curţi.

sursa: Mediafax
05.11.2007

Inspecţia Sanitară de Stat Mureş a sanctionat 29 din cele 63 de magazine verificate pentru nerespectarea normelor de igienă la comercializarea pâinii

Şeful ISS Mureş, dr. Gabriela Uifălean, a declarat luni că au fost aplicate 22 de amenzi în valoare totală de 25.900 de lei şi s-au emis şapte dispoziţii de suspendare temporară a activităţii.
Printre problemele identificate de inspectori se numără depozitarea şi comercializarea pâinii în condiţii care pot duce la contaminarea produsului, posibilitatea alegerii manuale de către cumpărători a produselor de panificaţie neambalate, neefectuarea controlului medical periodic sau efectuarea incompletă a acestuia de către angajaţi.

sursa: Rompres
05.11.2007

ASP Mureş nu îşi dă acordul pentru centura ocolitoare a oraşului

Agenţia de Mediu Mureş a solicitat Autorităţii de Sănătate Publică Mureş un punct de vedere cu privire la defrişarea a 8,24 ha de pădure aflate în Pădurea Dealul Mare şi Pădurea Tg Mureşului pentru realizarea drumului de ocolire a oraşului.
Şeful ASP Mureş, Silviu Morariu, crede că acest proiect încalcă prevederile legale iar realizarea centurii ar însemna un risc prea mare de poluare pentru acea zonă a oraşului.
În replică, primarul Dorin Florea spune că aceste refuzuri nu sunt fundamentate legal.
Edilul mai susţine că târgumureşenii au nevoie de această centură, care va fi realizată cu siguranţă.

Cristina Bulbescu, Lacrima Balint
05.11.2007

Un nou protocol de colaborare a fost parafat luni la Tg Mureş între Autoritatea de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar

În urmă cu un an şi jumătate, ASP Mureş mai semna un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar care însă nu a fost respectat deoarece imediat după semnarea lui a fost schimbată echipa de conducere a Ispectoratului.
Acum, la circa două luni de când a fost schimbată din nou echipa de conducere a ISJ Mureş, vechiul protocol de colaborare a fost reactivat dar şi reformulat.
Obiectivele sunt rezolvarea situaţiei igienico-sanitare din unităţile de învăţământ, situaţia surmenajului elevilor precum şi rezolvarea reţelei de medicină şcolară.
Au fost constituite cinci comisii care vor inventaria toate problemele din teritoriu.
La mijlocul lunii noiembrie, ASP Mureş va derula şi o dezbatere cu medici şi profesori pe tema supraîncărcării programului copiilor la şcoală de unde apare, inevitabil, problema surmenajului, spune Silviu Morariu.
Conducerea Inspectoratului Şcolar recunoaşte că elevii mureşeni sunt supraîncărcaţi cu programa şcolară însă crede că această situaţie nu se poate rezolva prea curând.

Cristina Bulbescu

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European