Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


01.11.2007

Aproximativ 650 de muncitori harghiteni, în special din domeniul construcţiilor, sunt vizaţi de dispobilizările colective, specifice sezonului rece

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat că este vorba de un şomaj sezonier, doar pe perioada iernii, când nu se mai pot efectua lucrări în construcţii. Pe lângă muncitorii din construcţii, vor mai fi disponibilizaţi şi 170 de angajaţi ai unei întreprindere miniere care exploatează minereuri nemetalifere.
Potrivit legii, în perioada de 45 de zile înainte de disponibilizare, persoanele respective beneficiază de servicii de preconcediere din partea AJOFM. Specialiştii instituţiei îi consiliază pe cei care vor fi disponibilizaţi, existând posibilitatea ca ei să-şi găsească un alt loc de muncă. De asemenea, mulţi dintre aceştia participă la cursuri gratuite de calificare care îi vor ajuta foarte mult atunci când vor fi reangajaţi. Dacă nu reuşesc să se angajeze, disponibilizaţii primesc ajutor de şomaj.

Ioana Dima
01.11.2007

Municipiul Reghin ar putea fi privat de la accesarea fondurilor europene în următorii ani

Decizia ar putea fi luată întrucât Consiliul Local a refuzat, din nou, miercuri, intrarea cu reţeaua de alimentare cu apă în cadrul operatorului regional de apă Compania Aquaserv. Termenul până la care Consiliul trebuie să ia această decizie este sfârşitul acestui an.
În caz contrar, bugetul local va trebui să suporte cheltuielile derulării programului SAMTID de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă din localitate.
Consecinţa mai gravă este că din cauza nerespectării angajamentelor luate, Consiliul Local Reghin nu va mai putea accesa fonduri europene în următorii ani, perioada exactă urmând a fi stabilită după expirarea termenului.
Vicepreşedintele CJ Mureş Alexandru Frătean coordonatorul programului SAMTID la nivelul judeţului Mureş spune că decizia este una regretabilă, iar responsabilitatea cade pe umerii Consiliului Local Reghin.
Vicepreşedintele Frătean mai spune că nerespectarea angajamentelor asumate de Reghin nu afectează şi restul localităţilor aflate în proiect.
Mai mult, anul viitor în judeţul Mureş se vor derula proiecte finanţate de Uniunea Europeană în valoare de peste 400 de milioane de euro.

Cătălin Hegheş
01.11.2007

Întâlnirea anuală a ofiţerilor coordonatori ai Poliţiei de Proximitate

Peste 50 de ofiţeri coordonatori ai Poliţiei de Proximitate din întreaga ţară s-au întâlnit, în aceste zile, la Gheorgheni, cu doi experţi elveţieni care au implementat acest concept în România.
Ofiţerul coordonator al Poliţiei de Proximitate Harghita, inspectorul Emilia Moldovan, a declarat că întâlnirea are ca scop elaborarea propunerilor de modificare şi îmbunătăţire a “Manualului pentru Poliţia de Proximitate”. Revizuirea acestuia se impune pentru a putea fi adaptat realităţilor specifice ţării noastre, în urma experienţei acumulate de poliţiştii de proximitate români. Alături de experţii elveţieni care au implementat conceptul poliţiei de proximitate în România, la Gheorgheni se mai află şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. Întâlnirea se va finaliza în cursul zilei de vineri.

Ioana Dima
01.11.2007

Autorităţile locale din judeţul Mureş se vor alătura sâmbătă campaniei naţionale de strângere a deşeurilor electrice şi electronice

Primăria Tîrgu-Mureş, împreună cu firmele de specialitate vor organiza 11 puncte de colectare unde aceste deşeuri pot fi depuse de târgumureşeni.
Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, Dănuţ Ştefănescu, spune că aceste puncte de colectare sunt organizate în tot judeţul.
Fiecare mureşean poate depune aceste deşeuri, care mai apoi urmează să fie reciclate.

Lacrima Balint
01.11.2007

AVAS a trmis bani la Nitramonia Făgăraş

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a virat în conturile celor cinci societăţi de pe platforma Nitramonia Făgăraş 880.000 de lei pentru achitarea datoriilor către firmele de pază, către societatea Electrica, dar şi pentru acoperirea unei părţi din restanţele salariale, care se ridică, în total, la 2,2 milioane de lei.
Lucian Cupu, liderul sindicaliştilor de la Nitramonia, susţine că în cazul în care se va acoperi şi luna septembrie la plata salariilor vor renunţa la protestele din faţa sediului PNL Bucureşti. În caz contrar, vor merge la Bucureşti începând de luni, deoarece s-a obţinut autorizaţie din partea primăriei Bucureşti pentru perioada 5 - 7 noiembrie.
Cele cinci societăţi de pe platforma Nitramonia se află în plin proces de lichidare voluntară. Societatea de insolvenţă Euroconsult Arad a câştigat licitaţia pentru desemnarea lichidatorului companiilor de pe platforma făgărăşană, săptămâna trecută demarând acţiunea de inventariere. Potrivit lichidatorului, până la sfârşitul anului, cele cinci firme vor fi lichidate, pentru activele acestora existând deja interes din partea unor oameni de afaceri.
Aproximativ 450 din cei 569 de angajaţi ai celor cinci companii de pe platforma Nitramonia Făgăraş au primit preavizele, urmând să părăsească societăţile în jurul datei de 10 noiembrie.

Adrian Munteanu
01.11.2007

Jumătate din clădirea Consiliului Judeţean Covasna a fost retrocedată

Moştenitorul familiei Fogolyan a redobândit aripa veche a clădirii Consiliului Judeţean Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe.
Nagy Aron Gergely, care locuieşte la Budapesta, a redobândit imobilul aflat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe după 18 ani de judecată, sentinţa definitivă fiind dată recent de Curtea de Apel Braşov.
Acesta a declarat că nu doreşte să vândă clădirea construită de bunicul său, dar este dispus să închirieze o parte din încăperi, cu atât mai mult cu cât conducerea Consiliului Judeţean s-a arătat interesată să-şi desfăşoare în continuare activitatea în aceste spaţii.
De altfel, Consiliul Judeţean a desemnat în cursul zilei de miercuri, o comisie împuternicită să negocieze preţul chiriei cu noul proprietar.
Clădirea a fost construită la începutul anilor 1900 de medicul Fogolyan Kristoff, cu scopul de a găzdui un sanatoriu, iar în prezent adăposteşte Direcţia de asistenţă socială şi protecţie a copilului, din cadrul Consiliului Judeţean.

Mara Deleanu
01.11.2007

Creştinii din întreaga lume sărbătoresc joi ziua morţilor dar şi Ziua Tuturor Sfinţilor

În prima zi din noiembrie, de sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, Biserica acordă un loc important în liturghia zilnică tuturor "celor care au murit cu semnul credinţei".
Astfel, în prima şi a doua zi a lunii noiembrie, cimitirele transilvănene „ard”, incendiate de mii de lumânări şi torţe amintind tuturor confesiunilor că e Ziua Morţilor.
Sorgintea acestei celebrări provine din sărbatorile celtice, obicei preluat apoi de catolici, care l-au răspândit în Transilvania.
Ruga pentru cei plecaţi şi comemorarea lor nu e niciodata de prisos.
Cu acest gând mii de credincioşi au luat, joi, drumul cimitirelor din oraş, care la ora prânzului erau pline de oameni cu braţele pline de flori şi lumânări, chiar dacă la Tg Mureş a plouat aproape fără încetare, încă de dimineaţă.
Mulţi dintre cei care au vizitat joi cimitirele au primit zi liberă de la serviciu tocmai pentru a „petrece” mai mult timp la mormintele celor dragi.

Cristina Bulbescu

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European