Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca

KPTV - The Rock Station


02.11.2007

Municipiul Tîrgu-Mureşu va găzdui, în premieră mondială, primul film românesc de lung-metraj de animaţie

Este vorba despre filmul lui Radu Igazsag, în care apar toate personajele româneşti din filmele de animaţie, inclusiv celebrul Gopo.
Filmul va fi proiectat în cadrul celei de-a 15-a ediţii a festivalului internaţional de film de scurt-metraj Alter-Native, ce va începe miercuri.
Festivalul se va desfăşura timp de cinci zile, în sălile Teatrului Naţional.
Pentru ediţia din acest an s-au înscris circa 450 de filme din 45 de ţări.
Dintre acestea, doar 56 de proiecţii au intrat în concurs.
Pe lângă filmele de concurs, festivalul va găzdui două proiecţii de excepţie. Ca în fiecare an, festivalul are o ţară invitată special, în acest an Croaţia.
Programul festivalul va include concerte şi expoziţii, dar şi programe pentru copii.
Biletele şi abonamentele pot fi procurate de la casa de bilete a Teatrului Naţional, preţul unui abonament pentru cele cinci zile fiind de 30 de lei , iar al unui bilet de 10 lei.

Lacrima Balint
02.11.2007

CNS Gheorgheni vrea să înfiinţeze judeţul “Ţinutul Secuiesc”

Consiliul Naţional Secuiesc din oraşul Gheorgheni a lansat o dezbatere publică privind înfiinţarea judeţului “Ţinutul Secuiesc”, prin modificarea granitelor judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş. Într-o hotărâre, supranumită “pentru unitatea poporului secuiesc”, CNS din oraşul Gheorgheni, propune formarea judeţului „Tinutul Secuiesc”, prin unificarea judeţelor Harghita, Covasna si o parte din Mureş, cu posibilitatea ca să se alãture şi alte localitãţi. Potrivit documentului, judeţul „Ţinutul Secuiesc” se poate forma pe baza legilor în vigoare la aceastã datã, şi depinde numai de locuitorii din zonă. Reprezentanţii CNS fac trimitere la Recomandarea 1811 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, despre care spun că le dă speranţa, că pot conta pe Europa în lupta lor pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. În opinia iniţiatorilor demersului, propunerea de înfiinţare a judeţului Ţinutul Secuiesc „este un prim, dar necesar pas pe drumul care duce cãtre aceastã autonomie”. În plus, ei recunoscă că dacă toţi secuii ar locui într-o singurã unitate teritorialã, acest lucru ar uşura lupta pentru obţinerea autonomiei.

Ioana Dima
02.11.2007

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor realiza o expoziţie istorică cu sprijinul oraşelor înfrăţite din Ungaria

Primarul municipiului, Albert Almos, a declarat că expoziţia va fi deschisă anul viitor în subsolul Casei cu arcade din Sfântu Gheorghe, o clădire cu puternice reverberaţii istorice pentru comunitatea locală din zonă, şi va cuprinde mărturii despre viaţa comunităţii locale de la prima atestare documentară şi până în zilele noastre.
Albert Almos a spus că pentru realizarea acestei expoziţii a apelat şi la sprijinul oraşelor din Ungaria înfrăţite cu Sfântu Gheorghe, deoarece şi ele au un loc în istoria urbei.

sursa: Rompres
02.11.2007

Instituţiile interesate pot depune proiecte pentru primele fonduri structurale pentru protecţia mediului

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a lansat prima sesiune de selecţie de proiecte în domeniul protecţiei naturii.
Judeţul Mureş cuprinde peste 10 arii naturale protejate care cuprind specii unice printre care: Bujorii de Stepă din Zau de Câmpie, Poiana narciselor din Gurghiu, Stejarii seculari de la Braite sau Lalele pestriţe din Vălenii de Mureş.
Avantajul acestei sesiuni de proiecte este faptul că nu există limită de buget, prin urmare vor fi acceptate la finanţare toate proiectele eligibile, indiferent de valoarea lor.
Pentru Regiunea Centru, care include şi judeţul Mureş, cererile de finanţare se depun la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu.
Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 15 decembrie.

Cristina Bulbescu
02.11.2007

Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a semnat vineri, la Sfântu Gheorghe, convenţiile de finanţare pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din oraşele Covasna şi Baraolt

Cele două proiecte care vizează în principal modernizarea staţiilor de epurare şi extinderea reţelei de apă şi canalizare vor fi finanţate cu 37 de milioane de lei, o sumă record pentru infrastructura judeţului Covasna. Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, la finele cărora cele două oraşe vor avea reţele de apă şi canalizare performante.
Ministrul Atilla Korodi şi-a exprimat speranţa că reabilitarea infrastructurii celor două oraşe va atrage mai mulţi investitori şi va contribui la dezvoltarea industriei şi turismului local.
Oraşul Baraolt are de ani de zile probleme cu apa potabilă. Fostul oraş minier este singurul din ţară în care pe reţeaua de alimentare curge apă industrială. Pentru a nu se îmbolnăvi, localnicii beau de ani de zile doar apă fiartă sau minerală, însă plătesc cel mai mare tarif din judeţ pentru apa care curge la robinete.
În staţiunea Covasna, canalizarea pune în pericol pânza freatică şi izvoarele de apă minerală. Potrivit primarului Zsuffa Levente, doar aproximativ 30-40% dintre imobilele din localitate sunt racordate la sistemul de canalizare, iar fără aceste lucrări de modernizare localitatea risca să piardă statutul de staţiune de interes naţional.

Mara Deleanu
02.11.2007

Panoul „Ţinutul Secuiesc” nu a primit autorizaţie întrucât contravine principiului statului unitar

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a refuzat cererea autorităţilor covăsnene de reamplasare a panoului „Ţinutul Secuiesc” la graniţa judeţului.
Potrivit directorului general adjunct al Companiei, Cristian Duică acest panou contravine principiilor statului unitar, respectiv Constituţiei României.
În adresa trimisă Consiliului Judeţean Covasna ca răspuns la cererea de reamplasare a panoului, Cristian Duică menţionează că legile statului român interzic „publicitatea care include discriminări bazate pe identitate etnică sau naţionalitate”.
Pe de altă parte, Duică a apreciat că acest panou nu are un scop publicitar, aşa cum susţin autorităţile covăsnene, ci unul politic, întrucât din „text, simbolistică şi locul amplasării rezultă faptul că se doreşte marcarea hotarului mult vehiculatei zone cu autonomie teritorială etnică”.

Mara Deleanu
02.11.2007

Accident de munca la Cisnădie

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, angajat al unei firme de salubrizare din Cisnădie, a murit, vineri, strivit de cupa unui buldozer.
Soferul buldozerului voia să niveleze terenul, la groapa de noroi din Cisnădie, însă utilajul s-a împotmolit în noroi. Colegii au încercat să scoată utilajul, iar unul dintre ei s-a aplecat să pună o scândură sub boldozer. Şoferul nu l-a văzut şi l-a strivit între cupă şi pământ.
Din primere cercetări reiese că şoferul vinovat de producerea accidentului este angajat fără forme legale.
Inspectorii de muncă şi procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul.
Pentru că firma de salubritate nu l-a angajat pe şoferul buldozerului cu forme legale, riscă o amendă între 1500 şi 6000 de lei.

sursa: Mediafax

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European