Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


27.07.2014

Avertizare de furtuni în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Ungariei de faptul că Serviciul Naţional de Meteorologie al Ungariei a emis o atenţionare de furtuni şi ploi abundente pentru zilele de 27 şi 28 iulie.

'Ministerul de Externe le recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate înainte de se deplasa pe teritoriul acestei ţări'.


Agerpres

 

27.07.2014

Festivalul medieval de la Sighişoara se încheie diseară

Anul acesta tema este "cavalerismul", fiind evocată personalitatea ultimului mare maestru al cavalerilor templieri, Jaques de Molay, de la moartea căruia se împlinesc 700 de ani.

Distracţiile au început astăzi, în jurul orei 11:00, cu muzică, dansuri, parade de costume.

În cetate sunt şi comercianţi cu picturi, păpuşi medievale şi fel de fel de obiecte artizanale.

Iată ce au declarat:

Turiştii sosiţi în cetate au fost impresionaţi de atmosferă şi de organizare.

Impresiile lor le puteţi asculta mai jos:

Festivalul medieval de la Sighişoara se va încheia diseară, spre miezul nopţii, cu o paradă cu torţe şi cu un foc de artificii.

Valeriu Russu

27.07.2014

Comandament de urgenţă la Guvern

Premierul Victor Ponta a convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, la ora 19,00, la Palatul Victoria, având în vedere avertizările meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Comandamentul va fi condus de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, anunţă Biroul de presă al Guvernului.


Agerpres

 

 

27.07.2014

ASA a debutat cu o remiză în Liga I

Echipa antrenată de Adrian Falub a terminat la egalitate, scor 0-0, partida susţinută pe teren propriu în compania Universităţii Cluj, din prima etapă a Ligii I de fotbal, sezonul 2014-2015. Cu o formaţie schimbată în totalitate, cu nume sonore în lot, dar lipsită de omogenitate, ASA n-a reuşit să treacă de "U" Cluj, o echipă incomodă şi mult mai bine închegată.

Meciul, desfăşurat pe un teren greu, dar care a făcut faţă cu brio ploii torenţiale puternice din debutul jocului, a fost unul echilibrat, cu puţine ocazii la cele două porţi. Târgumureşenii au trecut pe lîngă deschiderea scorului în minutele 43, prin Szekely, care a şutat peste poartă dintr-o poziţie ideală, şi 46, prin Goga cu ‘foarfecă" din careu şi apoi, în finalul partidei, prin căpitanul Ndoye, cu o lovitură de cap, blocată însă nefericit chiar de coechipierul său, Ianis Zicu.

ASA a evoluat în formula Stăncioiu-Velayos, Balaur, Bejan, Sepsi, Ndoye, Gorobsov ('80 Zicu), Szekely ('46 Goga), Voiculeţ ('71 Sălăgeanu), Hora, Henrique. 

După meci, antrenorul formaţiei mureşene Adi Falub s-a arătat mulţumit de rezultat , având în vedere lipsa de omogenitate a lotului, şi este convins că jocul echipei va creşte, dar e nevoie de timp.

Îi puteţi asculta mai jos declaraţia.

ASA va evolua în următoarele două etape, în deplasare, împotriva formaţiilor Ceahlăul piatra Neamţ şi Dinamo.

Vali Voaideş

 

27.07.2014

Accident pe Valea Jepilor din Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni au găsit în această dimineaţă trupul neînsufleţit al unui turist, la peste 2.000 de metri altitudine, pe Valea Jepilor din Bucegi.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a urcat ieri dimineaţa pe traseu spre Vârful Omu, împreună cu o familie.

Pe parcursursul ascensiunii, tânărul s-a desprins de grup şi nu a mai ajuns la cabană. Căutarea a fost reluată în această dimineaţă, când salvamontiştii au găsit trupul. 

O anchetă este în curs pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.


Rador

 

27.07.2014

Români, implicaţi într-un accident în Ungaria

Autorităţile române se află în legătură permanentă cu cele ungare pentru a monitoriza situaţia celor patru cetăţeni români răniţi în accidentul rutier de ieri de pe autostrada M3 din ţara vecină.

Conform datelor autorităţilor ungare, în accident au fost implicaţi cinci cetăţeni români, dintre care o persoană a decedat, iar patru au fost rănite, una aflându-se în stare critică.

Autoturismul, din motive necunoscute până în prezent, a rupt parapetul despărţitor, intrând pe sensul opus de mers şi s-a rostogolit în afara părţii carosabile.

Potrivit comunicatului Ministerului de Interne, starea medicală a victimelor este monitorizată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă .


Rador

 

27.07.2014

Cod portocaliu de ploi în sud-vestul ţării

De la ora 18:00, judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea intră sub cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, iar în alte nouă judeţe din aceeaşi zonă va fi cod galben.

Avertizările sunt valabile până marţi dimineaţă, la ora 9:00. În acest interval vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi este posibil să apară chiar grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar în zonele cu cod portocaliu chiar până la 80 l/mp.


Rador

 

27.07.2014

Inundaţii în două localităţi din Harghita

În localităţile Lupeni şi Bisericani, din judeţul Harghita, au fost inundate aseară aproximativ 50 de gospodării, în urma unei viituri produse de o ploaie torenţială.

Apa, care măsura 80 de centimetri în curţile oamenilor, a pătruns şi în mai multe case şi subsoluri, iar Inspectoratul local pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit cu utilaje pentru a-i ajuta pe localnici.


RRA

 

27.07.2014

Un sfert din operaţiile de revizie de şold din România se fac la Tg.Mureş

Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş se situează astfel pe primul loc în ţară la acest gen de intervenţii chirurgicale, spune medicul ortoped Octav Russu.

Datele statistice, spune acesta,  se regăsesc în Registrul Naţional de Endoprotezare , o bază de date în care se introduc din 2002 toate implanturile realizate în România, indiferent că sunt la şold sau genunchi.

Cauzele pentru care se ajunge la revizie de şold, după o primă protezare din cauza coxartozei, sunt uzura în timp a implantului, dar şi respingerea acestuia de către organism.

 

Corina Fontu

 

27.07.2014

Fără impozit suplimentar pentru mai multe locuinţe

Persoanele care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu nu vor mai fi impozitate suplimentar.
Această impunere urmează să fie eliminată de anul viitor, prin noul Cod Fiscal.
Legislaţia actuală impune persoanelor fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri un impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
Renunţarea la impozitarea suplimentară în cazul persoanelor care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu esre explicată de Guvern prin faptul că această măsură a fost considerată "inechitabilă" de către contribuabili şi a generat şi numeroase "probleme de administrare" la nivel local.


Mediafax

 

27.07.2014

Peste 10.000 de vizitatori la Festivalul Sighişoara Medievală

Chiar dacă trebuia achitată o taxă de intrare de 10 lei, spectacolele din cetate au atras 2.500 de turişti în prima zi şi 7.000 în cea de-a doua, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara, Alina Aldea.

O puteţi asculta mai jos.

Evenimentul artistic central al festivalului , "spectacolul 700" , care a avut premiera ieri şi la care şi-au dat concursul peste 100 de artişti, va putea fi vizionat şi în această seară, de la ora 20.15.

Ediţia XXII-a a Festivalului Sighişoara Medievală se încheie spre miezul nopţii cu o paradă cu torţe şi un foc de artificii.


Vali Russu

 

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European