Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


12.11.2008

Un tânăr din Harghita a fost trimis în judecată deoarece a încercat să mituiască un poliţist după ce a fost prins beat la volan

Potrivit reprezentantului Direcţia Generală Anticorupţie Harghita, subinspectorul Corina Mureşan, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita a întocmit în lipsă rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a şoferului, întrucât acesta a plecat luna trecută în Germania şi nu s-a mai întors. În data de 18 august, tânărul de 27 de ani a fost prins beat la volan dar a refuzat să meargă la postul de poliţie din Satu Mare pentru audieri şi le-a adresat injurii oamenilor legii. El şi-a trimis apoi un prieten ca să negocieze cu poliţiştii rezolvarea problemei. Şeful de post a anunţat DGA Harghita care a organizat un flagrant şi i-a prins pe cei doi când dădeau mită suma de 100 de euro şi băuturi alcoolice. Tânărul a fost, iniţial, reţinut pentru 24 de ore, după care a avut interdicţie să părăsească ţara pentru 29 de zile.
Ioana Dima
12.11.2008

Ofiţerul de poliţie din Tîrgu-Mureş, implicat în scandalul cu consilierul local Benedek Istvan, a fost sancţionat disciplinar .

Incidentul a avut loc în 6 noiembrie, când ofiţerul de poliţie a ordonat unui subaltern, agent de circulaţie, să sufle în etilotest în prezenţa şi la insistenţele consilierului local Benedek Istvan.
Comisia de disciplină a finalizat marţi seară cercetările în acest caz, dispuse de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, chestorul de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea.
Compartimentul Inspecţie Internă al IPJ Mureş a ajuns la concluzia că ofiţerul se face vinovat de abateri disciplinare şi, în consecinţă, a fost retrogradat. Fapta agentului de circulaţie nu este considerată abatere disciplinară, având în vedere având în vedere că acesta s-a supus ordinului - acela de a sufla în fiolă - şi mai ales că şi-a manifestat dezacordul de a fi testat.
Şoferul care nu a prezentat actele şi a refuzat să sufle în etilotest la cererea poliţiştilor, consilierul Benedek Istvan, a primit 6 puncte amendă în valoarea de 324 de lei.
Adela Moldovan

12.11.2008

Un elev în vârstă de 15 ani din municipiul Sfântu Gheorghe a ajuns în stare gravă la spital după o bătaie cu un coleg de şcoală.

Incidentul s-a petrecut în timpul unei pauze, în care cei doi tineri de 15, respectiv 16 ani s-au luat la ceartă , apoi la bătaie.
Cel mai mare i-a aplicat adversarului său o lovitură puternică în abdomen, iar în urma durerilor acesta din urmă s-a prezentat la cabinetul medical al şcolii , de unde a fost transporta de urgenţă la Spitalul judeţean, unde a fost diagnosticat cu traumatism abdominal şi ruptură de splină.
Tânărul a fost transferat la secţia de chirurgie şi operat.
Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna a refuzat să dezvăluie numele şcolii, menţionând că cercetările sunt în curs.
Mara Deleanu
12.11.2008

La 15 şcoli braşovene lucrările de reabilitare au fost sistate

În multe şcoli din judeţul Braşov lucrările de reabilitare au fost sistate deoarece constructorii nu au primit banii de la Inspectoratul Şcolar. Pe hârtie, banii sunt aprobaţi de Guvern de acum două luni, dar practic, în conturile constructorilor care au încheiat contracte cu Ministerul Educaţiei pentru reabilitarea şcolilor, nu a intrat decât o treime din fonduri. Una dintre firmele de construcţii, care a încheiat contracte pentru reabilitarea a şapte şcoli, a întrerupt lucrările.
De la Ministerul Educaţiei, pentru construcţiile din Braşov mai trebuie să vină cel puţin o sută de miliarde de lei vechi. La aproape două luni de la începerea şcolii, multe din sălile de clasă sunt încă în renovare. Aşa că în multe dintre instituţii se învaţă în schimburi.
În judeţul Braşov sunt 15 şcoli în care lucrările au fost abandonate pe termen nelimitat.
Adrian Munteanu

12.11.2008

Edilii braşoveni protestează împotriva iniţiativei de a pune pe DN 1 borduri pe mijlocul drumului

Noul proiect de sistematizare a circulaţiei pe DN1 a stârnit un val de reacţii negative în rândul cetăţenilor şi edililor.
Localnicii din Ghimbav sunt cei mai revoltaţi de decizia Companiei de Drumuri Naţionale. Ei sunt de părere că bordurile amplasate pe mijlocul şoselei nu fac altceva decât să încurce circulaţia şi mai mult. Nu doar şoferii sunt nemulţumiţi. Firmele situate în apropierea drumului naţional au făcut zeci de sesizări, dar fără nici un rezultat. La rândul său, primarul oraşului Ghimbav, Toma Dorel, a declarat că a înştiinţat Compania de Drumuri Naţionale, dar că nu a primit nici un răspuns. El spune că este inadmisibil ca pe o stradă atât de îngustă să faci asemenea sistematizare. Atât pe perioada amplasării bordurilor, cât şi după finalizarea lucrărilor, poliţiştii din Ghimbav s-au confruntat cu un număr de aproximativ 50 de accidente, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite sau chiar au decedat.
Adrian Munteanu
12.11.2008

Autorităţile judeţene din Braşov şi Covasna au semnat, miercuri, protocolul de colaborare pentru regularizarea cursului pârâului Corlat, care separă cele două judeţe

Prefectul judeţului Braşov, Emil Niţă şi prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, au semnat, miercuri, protocolul, astfel încât cei aproximativ 600 de romi care locuiesc la limita dintre judeţe şi care au case construite pe teritoriul administrativ al Covasnei, dar aparţin satului Arini din comuna braşoveană Măieruş, să fie oficial trecuţi în judeţul Braşov.
Prin acest protocol, cele două prefecturi se angajază să colaboreze pentru regularizarea cursului de apă al pârâului Corlat, care este limita oficială dintre judeţele Braşov şi Covasna şi să protejeze şi să asigure persoanele fizice care locuiesc în zona inundabilă a acestui pârâu.
Cei doi prefecţi au declarat, cu ocazia semnării protocolului, că aceasta este şi o foarte bună metodă de a asigura siguranţa comunităţii de romi din valea Corlatului, în cazul unor inundaţii, dat fiind că cetăţenii de acolo au refuzat în mai multe rânduri să se mute în alte zone propuse de cele două administraţii.
Sursa: Mediafax
12.11.2008

Organizaţia studenţească AIESEC se întrece în proiecte în această lună în care se împlinesc 60 de ani de existenţă în lume şi 8 ani de când este la Tg. Mureş

Noii membri AIESEC Tîrgu-Mureş, recrutaţi la începutul anului universitar, sunt antrenaţi deja în proiecte şi învaţă să lucreze în echipă.
Proiectele, despre tehnicile de a conduce (leadership), despre responsabilizare socială, despre identitatea unei firme (şi termenul de brand), cultura şi tradiţiile altor ţări, atrag atenţia studenţilor şi îi învaţă să se implice pe tinerii “învăţăcei”.
Primul dintre aceste proiecte, Parent’s Day, a fost o deschidere către “cei mari” şi o încercare de a-i face să înţeleagă ce înseamnă AIESEC. Cei mai mulţi dintre părinţi şi-au sfătuit copiii să nu renunţe. un alt proiect iniţiat de AIESEC, îşi propune să arate că responsabilitatea nu este un moft cotidian. Tinerii vor afla de la experţi în ce constă responsabilitatea socială şi de ce tot mai multe companii investesc în acest domeniu.
Evenimentele din acestă lună se vor încheia cu o seară dedicată partenerilor.
Adela Moldovan
12.11.2008

Mureşenii interesaţi de atragerea fondurilor europene pot beneficia gratuit de un catalog, în format electronic, cu toate programele europene de finanţare.

Agenţia de Dezvoltare Regională 7 Centru a pus la dispoziţia Centrului Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, catalogul surselor de finanţare europene, începând cu luna noiembrie a acestui an.
Programele de finanţare sunt destinate societăţilor comerciale, autorităţilor publice, ONG-urilor dar şi unităţilor de învăţământ.
Acest catalog se poate studia la sediul instituţiei în fiecare zi a săptămânii între orele 8-16 iar cei interesaţi pot primi aceste informaţii, gratuit, în format electronic.
Cristina Bulbescu
12.11.2008

Poliţia Comunitară din Tîrgu-Mureş s-a modernizat cu fonduri europene.

Proiectul, în valoare de peste 122 de mii de euro, a fost realizat în anul 2007, fiind desemnat câştigător în cadrul Programului Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local.
Implementarea serviciului s-a realizat la Tîrgu-Mureş în acest an.
Directorul Serviciului Public Poliţia Comunitară Tg.Mureş a mai declarat că implementarea programului nu a fost deloc uşoară, iar municipiul Tg.Mureş nu a fost singura reşedinţă de judeţ care a câştigat un astfel de proiect .La Conferinţa Naţională de promovare a proiectului "Serviciul Public Poliţia Comunitară-Târgu Mureş" care a avut loc miercuri în cetatea Medievală din municipiu, au participat şefii Poliţiei Comunitare din mai multe oraşe ale ţării, atât pentru un schimb de experienţă cât şi pentru prezentarea finanţărilor externe ale altor servicii de poliţie comunitară din ţară.
Roxana Mihaly
12.11.2008

Cursuri gratuite on-line pentru învăţarea programelor de internet!

Ca urmare a unui proiect iniţiat de Ministerul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale şi finanţat în anul 2005 din fonduri Phare, a luat fiinţă portalul de internet www.esimplu.ro în cadrul căruia a fost recent realizată o platformă de învăţământ on-line.
Organizaţia care utilizează şi gestionează această formă de învăţământ la distanţă este Fundaţia Post Privatizare care este o agenţie ataşată Ministerului IMM-urilor iar instructorii cursurilor pe internet au fost prezenţi miercuri la Tg Mureş pentru training, în cadrul unui turneu naţional care cuprinde 18 oraşe.
În momentul de faţă sunt disponibile pentru studiu 6 pachete de e-learning care se referă în special la utilizarea internetului, promovarea e-bussines-ului, creearea de portaluri pentru afaceri şi siguranţă pe internet.
Faza următoare a proiectului este realizarea mai multor pachete de studiu iar accesul publicului la aceste cursuri este în totalitate gratuit.
Cristina Bulbescu
12.11.2008

25 de companii şi peste 1.000 de locuri de muncă sunt oferite, în aceste zile la Tg Mureş, la Târgul Carierelor!

În foaierul Teatrului Naţional din Tg Mureş se desfăşoară miercuri şi joi, a doua ediţie a Târgului de Cariere la care participă mai multe companii din judeţul Mureş şi din judeţele limitrofe.
Târgul se adresează mai ales tinerilor şi absolvenţilor de facultate în domeniul IT, spune organizatorul evenimentului, Lorena Pană.Angajatorii de la Târgul de Cariere din Tg Mureş oferă celor interesaţi posibilitatea unei cariere atât în domeniul informaticii cât şi în domeniile militar, construcţii, turism şi servicii.
Aceştia nu sunt atât de interesaţi de studiile înalte ale aplicantului cât de aptitudinile şi dorinţa acestora de a învăţa o nouă meserie.În prima parte a Târgului de Cariere de la Tg Mureş, doar câteva persoane, interesate de un loc de muncă, au vizitat standurile angajatorilor.
Cei mai mulţi dintre aceştia spun că ofertele sunt bune dar nu sunt pe gustul lor.
Târgul de cariere din foaierul Teatrului Naţional din Tg Mureş, va fi la dispoziţia celor interesaţi şi joi, 13 noiembrie, între orele 10-17.
Cristina Bulbescu
12.11.2008

O minimă de minus 11,3 grade Celsius s-a înregistrat miercuri dimineaţa, la Miercurea Ciuc, aceasta fiind a treia zi când se consemnează, în zonă, temperaturi scăzute.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că această valoare a fost înregistrată la ora 7,30 min, dar este obişnuită pentru această perioadă a anului. Este a treia zi consecutiv când valorile scad atât de mult, la Miercurea Ciuc. Luni s-au înregistrat minus 9 grade Celsius, iar marţi au fost minus 11 grade. Şi în celelalte localităţi ale judeţului au fost măsurate temperaturi negative.
Ioana Dima
12.11.2008

Campania “Viaţa pe scuter” a ajuns miercuri şi la Tg.Mureş !

Campania, ce a străbătut deja mai multe judeţe ale ţării, are ca scop educarea rutieră şi responsabilizarea tuturor participanţilor la trafic
Iniţiată de revista „Scooter Fun” şi realizată cu sprijinul Poliţiei Române, campania se adresează, în principal, utilizatorilor de scutere, pentru ca aceştia să le folosească fără a pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic şi să cunoască importanţa respectării regulilor de circulaţie .
Elevii Grupului Şcolar „Gh.Şincai” din Tg.Mureş au primit miercuri vizita poliţiştilor care le-au prezentat legislaţia în domeniu dar şi accidente rutiere Liceenii au avut parte şi de concursuri cu premii.
Aceştia au fost foarte încântaţi de campanie.
Unii dintre ei au participat la diferite concursuri cu întrebări din legislaţia rutieră. Şi directorul Grupului Şcolar “Gh Şincai” , Gheorghe Presecan, s-a declarat încântat de acţiunea poliţiştilor mureşeni şi a reprezentanţilor revistei în liceul pe care îl conduce.
Acesta a mai spus că este o acţiune benefică pentru liceu având în vedere faptul că acesta are profile de pregătire în domeniul auto.
Reprezentantul revistei “Scooter fun” , care a iniţiat această campanie, spune că revista a fost creată special pentru a-l responsabiliza pe utilizatorul de scooter .
Următorul popas al reprezentanţilor campaniei “Viaţa pe scuter ”a fost centrul municipiului Tg.Mureş, unde au fost invitaţi toţii conducătorii de scutere.
Aceştia au au primit din partea poliţiştilor mureşeni pliante cu principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte .
Potrivit datelor Inspectoratului de Poliţie , la nivelul judeţului Mureş s-au produs în acest an 38 de accidente rutiere în care au fost implicate scutere, iar comparativ cu anul trecut se înregistrează o creştere cu aproape 50 % a accidentelor de acest fel.
Roxana Mihaly


12.11.2008

Sibiul va găzdui, începând de joi, prima ediţie a Târgului Naţional de Vânătoare şi Pescuit la care vor participa zeci de vânători şi pescari din întreaga ţară

Târgul este organizat de către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, prin Direcţia Silvică Sibiu, iar deschiderea oficială va avea loc, joi, la ora 16.00, la Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu.
În cadrul târgului va fi prezentată o expoziţie cu trofee de vânătoare care va aduce la Sibiu 200 dintre cele mai impozante trofee care se află în Muzeul Cinegetic Posada, în Muzeul Cinegetic Spiess, dar şi în casele vânătorilor din judeţul Sibiu. Printre exponatele care vor putea fi admirate de către vizitatorii expoziţiei se vor afla recordul mondial la urs, recordul naţional la cerb comun, recordul naţional la cerb lopătar şi vicerecordul mondial la mistreţ.
Sursa: Mediafax

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European