Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


03.11.2008

Mii de profesori afiliaţi la Federaţia \"Spiru Haret\" din judeţele Transilvaniei s-au aflat, luni, în greva de avertisment, în unele judeţe protestele desfăşurându-se atât în şcoli generale şi licee, cât şi în grădiniţe.

În judeţul Mureş, peste şase mii de cadre didactice au intrat, luni, în grevă de avertisment, la prima oră a dimineţii, iar potrivit liderului Federaţiei "Spiru Haret", Ioan Săcărea, acestea provin din 160 de unităţi şcolare, reprezentând peste 90 la sută din totalul sindicaliştilor afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret" filiala Mureş.
La greva de avertisment de luni au luat parte peste 4500 de cadre didactice mureşene, dar şi aproximativ 1300 de reprezentanţi ai personalului nedidactic din şcoli, care nu au fost incluşi în legea majorării salariale.
Potrivit lui Săcărea, declanşarea grevei de avertisment a fost anunţată la Prefectură şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, deşi demersul nu era obligatoriu.
Profesorii mureşeni, afiliaţi la sindicatul ,,Spiru Haret”, s-au alăturat mişcării de protest fără a sta prea mult pe gânduri, considerând că numai astfel îşi pot câştiga drepturile ce li se cuvin. Un om fără prea multă carte câştigă salariul lunar al unui profesor într-o săptămână, se plâng dascălii.
În judeţul Harghita, aproape 100 de cadre didactice dintr-un liceu şi o grădiniţă din Miercurea Ciuc, afiliate la Federaţia „Spiru Haret”, s-au aflat luni în grevă de avertisment.Preşedintele filialei Harghita a Federaţiei Spiru Haret, Alina Măciucă, a declarat că doar cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi de la grădiniţa cu program prelungit „Curcubeu”, din Miercurea Ciuc, sunt înscrise în acest sindicat. Este vorba de 104 persoane, din care 75 la sută au semnat pentru declanşarea grevei în semn de protest faţă de amânarea aplicării legii privind majorarea salariilor.
Roxana Mihaly, Ioana Dima

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European