Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


14.10.2008

Au apărut primele două suspiciuni de gripă în judeţul Mureş!

Autoritatea de Sănătate Publică Mureş a început monitorizarea cazurilor de îmbolnăviri de sezon încă de acum două săptămâni.
Potrivit raportărilor medicilor de familie, în prima săptămână a lunii octombrie au fost înregistrate 1.350 de viroze respiratorii şi 300 de cazuri de pneumonii, în schimb, săpămâna trecută numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut cu circa 40% faţă de săptămâna anterioară.
De asemenea, zilele trecute au apărut primele două suspiciuni de gripă, probele unuia dintre pacienţi fiind trimise ieri la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a fi analizate.
Virozele respiratorii sunt boli infecţioase acute, foarte contagioase, provocate de diferite tipuri de virusuri cu afinitate crescută pentru căile respiratorii.
Simptomele şi semnele obişnuite ale virozelor respiratorii sunt: secreţia nazală abundentă, strănutul frecvent, durerea de gât spontană şi/sau la înghiţire, durerea de cap, indispoziţia, oboseala accentuată, rareori subfebrilitatea sau febra moderată.
Infecţiile respiratorii acute virale se pot prezenta sub mai multe forme: rinită, faringită, laringită, traheită, bronşită şi pneumonii.
Evoluţia este în general spre vindecare fără sechele însă există şi posibilitatea de apariţie a complicaţiilor şi anume extinderea infecţiei, suprainfecţii bacteriene, acutizarea bolilor cronice, în special la persoanele cu risc crescut de a se îmbolnăvi.
Cele mai simple măsuri de prevenire a virozelor respiratorii sunt exerciţiile în aer liber, alimentaţia bogată în vitamine şi minerale, respectarea regulilor de igienă personală, aerisirea frecventă a încăperilor, evitarea aglomerărilor şi a contactului cu persoanele bolnave dar şi vaccinarea antigripală.
Cristina Bulbescu
14.10.2008

Toţi angajaţii Spitalului Judeţean Mureş vor beneficia de prime , fără discriminare! Sindicatul SANITAS Mureş nu va accepta altă variantă!

Aceste premii se acordă în limita de 2% din fondul de salarii şi sunt parte a contractului individual de muncă al fiecărui angajat.Acordarea acestor premii se face în baza acordului cu sindicatul SANITAS şi cel Tehnico Administrativ,însă, conform liderului SANITAS Mureş, acest lucru nu s-a întâmplat. Premiile acordate în acest an nu au avut avizul sindicatului.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, Ovidiu Butuc, a declarat însă că au existat discuţii vineri, 10 octombrie, şi că în cursul acestei săptămâni vor exista alte întâlniri cu sindicaliştii, în care să se analizeze toate problemele angajaţilor.
Între conducerea spitalului şi angajaţii acestuia mai există o problemă care va trebui rezolvată: acordarea drepturilor băneşti pentru orele suplimentare, care au fost sistate de 3 ani, spune liderul sindical, Emil Giurconiu.
De cealaltă parte, managerul Ovidiu Butuc declară că, până la preluarea spitalului din Tîrgu-Mureş, aceste ore suplimentare erau calculate greşit, fiind încadrate aici şi orele lucrate sâmbăta şi duminica.
Butuc este de părere că trebuie găsită o soluţie de comun acord cu sindicatele şi pentru această problemă.
Adela Moldovan
14.10.2008

Sindicatul SANITAS Mureş acuză conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş că re-evaluează cadrele sanitare şi nu le acordă drepturi salariale cuvenite!

Asistentele care termină stagiu de debutant şi cele care dau examen de grad principal la Institutul de Perfecţionare al Cadrelor Medii din Bucureşti, obţinând un grad de promovare profesională, care înseamnă altă încadrare salarială, nu îşi primesc banii cuveniţi.
Conform declaraţiilor liderului SANITAS Mureş, sindicatul a cerut şi opinia ministerului, care confirmă că trebuie acordat salariul conrespunzător, fără necesitatea vreunei evaluări în cadrul unităţii spitaliceşti.
Ovidiu Butuc, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş, a declarat astăzi, pentru Radio Tîrgu-Mureş, că au existat discuţii între Sindicatul Sanitas şi OAMMR (Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România). Concluzia: banii se vor acorda, dar testele se menţin.
Dacă această situaţie nu va fi soluţionată prin medierea sindicatului, angajaţii îşi vor cere în Tribunal acordarea drepturilor băneşti şi a salariului corespunzător, a mai spus liderul sindical, Emil Giuconiu.
Adela Moldovan
14.10.2008

Primele două etaje ale Spitalului din Sfântu Gheorghe nu pot fi date în folosinţă

Primele două etaje ale Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, care a intrat în reparaţii capitale în urmă cu aproape doi ani, au fost finalizate dar nu pot fi date în folosinţă deoarece nu sunt bani pentru plata lucrărilor de conectare la sistemul de alimentare cu energie electrică.
Directorul medical al Spitalului, Albert Istvan a declarat că banii ar trebui să vină de la bugetul de stat, prin programul de investiţii, dar din cauză că la acest capitol nu s-a făcut rectificare nu se ştie când vor sosi.
Albert Istvan a declarat că în momentul în care cele două paliere, respectiv demisolul şi parterul vor deveni funcţionale, aici vor fi mutate radiologia şi serviciul de urgenţă care funcţionează în prezent într-un spaţiu provizoriu.
Mara Deleanu
14.10.2008

Compania Apa Braşov debutează în formula de operator regional

Consiliul Local îşi va însuşi din prima zi a săptămânii următoare prima hotărîre luată de Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din Judeţul Braşov, prin care se delegă gestiunea serviciului de apă către SC Compania Apa Braşov, considerată operator exclusiv al serviciilor de alimentare cu apă pentru toate localităţile membre ale asociaţiei. Actul constitutiv a fost semnat în iulie, după mai bine de un an de tergiversări, cauzate de pretenţiile preşedintelui Consiliului Judeţean ca instituţia pe care o reprezintă să deţină majoritatea acţiunilor din noua companie. Din compania cu statut de operator regional fac parte judeţul Braşov şi municipiul Braşov, alături de municipiile Codlea şi Rupea, oraşul Ghimbav şi câteva comunme din împrejurimi.
Adrian Munteanu
14.10.2008

Inspectorii sanitari mureşeni au luat la puricat, în această săptămână, valabilitatea examenelor psihologice ale profesorilor!

Ca urmare a numeroaselor probleme înregistrate la nivelul Inspectoratului Judeţean Şcolar Mureş cu privire la efectuarea examenelor medicale ale cadrelor didactice şi personalului auxiliar din şcoli şi grădiniţe, inspectorii sanitari mureşeni au organizat un control tematic în această săptămână, la mai multe unităţi de învăţământ cu probleme din judeţ.
La începutul anului şcolar doar jumătate dintre profesorii mureşeni aveau efectuat examenul psihologic, prin urmare unele şcoli au fost deja sancţionate de inspectorii sanitari mureşeni.
Cristina Bulbescu
14.10.2008

Şcolile mureşene au eliminat, în mare parte, alimentele de tip fast food din chioşcurile de incintă însă elevii nu se lasă „intimidaţi” prea uşor şi apelează la alte localuri publice pentru mâncarea lor favorită: hamburgerii, cipsurile şi sucurile acidulate.

Inspecţia Sanitară de Stat Mureş a efectuat în ultimele două săptămâni, un control tematic în şcoli pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind alimentele nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor.
Au fost verificate 35 de chişcuri de incintă, 40 de blocuri alimentare, 20 de cantine şcolare şi 4 unităţi de catering.
Inspectorii sanitari au constatat că majoritatea şcolilor au eliminat alimentele nesănătoase din chioşcurile de incintă însă au fost găsite probleme în ceea ce priveşte întocmirea meniului copiilor din punct de vedere caloric.
Au fost aplicate 23 de avertismente, 27 de amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei şi au fost retrase din consum circa 150 de kg de alimente de tip fast food şi 140 litri de sucuri.
Inspectorii sanitari au confiscat, de asemenea, peste 50 de kg de alimente care aveau termenul de valabilitate expirat.
Elevii mureşeni cred că măsura de a elimina alimentele de tip fast food din şcoli este inutilă deoarece ei aşa s-au obişnuit să mânânce iar, în plus, au şi acordul părinţilor.
Autorităţile sanitare mureşene spun că pe lângă educaţia primită în şcoală, tinerii trebuie să înveţe, în primul rând, de la părinţi de riscul la care se supun consumând aceste alimente.
Cristina Bulbescu
14.10.2008

PCM nu a stabilit ce candidaţi susţine în Harghita

Conducerea Partidului Civic Maghiar nu a stabilit, deocamdată, ce candidaţi independenţi va susţine pentru alegerile parlamentare din Harghita. Preşedintele PCM, Szasz Jeno, a afirmat că se poartă discuţii cu doi candidaţi şi este posibil ca numele acestora să fie dezvăluit la sfârşitul săptămânii. Szazs a ţinut să precizeze că, în Harghita, Partidul Civic Maghiar nu va susţine candidaţi ai UDMR. Prezidiul executiv al PCM a decis ca această formaţiune să nu se înscrie în cursa electorală şi să susţină candidaţi independenţi cu şanse reale la alegerile parlamentare.
Ioana Dima
14.10.2008

Pentru înmatriculări, braşovenii stau la cozi interminabile

Sute de braşoveni, se înghesuie, zilnic, într-un spaţiu de numai 30 mp, cât are Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto din Poliţia Braşov. Ghişeele sunt mereu arhipline, cozi de mulţi metri, iar aerul este irespirabil. Poliţiştii spun că în ultima lună numărul solicitărilor a crescut înspăimântător, ajungând de la 2000 la peste 5000. Situaţia pare insuportabilă nu numai pentru conducătorii auto, ci şi pentru funcţionarii de la Serviciu. Conducerea Serviciului spune că situaţia a apărut în ultima lună, de când s-a dublat numărul de solicitări. Problema oamenilor ar putea fi rezolvată numai dacă legislaţia privind avizarea provizorie ar fi schimbată.
Adrian Munteanu
14.10.2008

Centru de autoinformare pentru şomeri

Un centru de autoinformare pentru şomeri a fost inaugurat, astazi la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Miercurea Ciuc. Persoanele fără loc de muncă au la dispoziţie un sistem de calculatoare, unde pot accesa informaţii detaliate de care au nevoie. Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat că şomerii pot afla informaţii despre indemizaţie şi documentele necesare obţinerii acesteia, obligaţiile pe care le au, cursurile de formare care urmează să fie organizate sau motivele de încetare şi suspendare a indemnizaţiei. De asemenea, persoanele fără loc de muncă pot să printeze gratuit formularele necesare obţinerea drepturilor de care dispun, fără să mai stea la coadă la secretariatul AJOFM. Toate aceste informaţii sunt accesibile atât în limba română cât şi în limba maghiară, mai puţin textele citate din lege care sunt doar în limba română.
Ioana Dima
14.10.2008

Aproximativ 30 de persoane de etnie romă din comuna braşoveană Caţa şi-au depus, luni, actele de obţinere a documentelor de identitate sau de stare civilă.

O echipă a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Braşov a ajuns în comuna Caţa, unde a instalat un punct temporar pentru preluarea documentelor necesare emiterii actelor de identitate.
Biroul temporar, instalat la sediul primăriei Caţa a fost destinat, în primul rând persoanelor de etnie romă, cărora li se adresează proiectul \\\\\\"Şi eu sunt cetăţean\\\\\\".
Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Braşov , Gabriela Ungureanu, în cele şase ore în care reprezentanţii Direcţiei s-au aflat la Caţa, pe la biroul temporar au trecut aproximativ 30 de persoane de etnie rromă care au solicitat diferite tipuri de acte de identitate.
Sursa:Mediafax
14.10.2008

Asociaţia Civitas Nostra, în colaborare cu Asociaţia Pro Biciclo Urbo, a lansat un proiect pentru îmbunătăţirea atitudinii autorităţilor locale faţă de mediul urban !

Preşedintele Asociaţiei Civitas Nostra, Varga Istvan, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă, că în acest proiect au fost cuprinse mai multe cazuri considerate importante pentru mediul urban.
În aproape toate cazurile enumerate, au fost distruse spaţii verzi, din primăvară până acum.
Unul dintre exemplele date de Varga Istvan a fost amenajarea parcărilor pe foste spaţii verzi. Acest lucru încalcă ordonanţa de urgenţă cu privire la interdicţia pentru schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Tg.Mureş, Marius Paşcan, a declarat că, în principiu, cele două asociaţii au dreptate, parcările ecologice nefiind cea mai bună soluţie pentru a creşte numărul parcărilor din Tg.Mureş.
Roxana Mihaly
14.10.2008

Producătorii de cartofi se gândesc să se reprofileze

Judeţul Covasna riscă să îşi piardă în câţiva ani renumele de „ţara cartofului” , deoarece această cultură a devenit nerentabilă.
Agricultorii spun că şi în acest an au ieşit în pierdere pentru că sămânţa pusă în pământ astă primăvară a fost mai scumpă decât kilogramul de cartofi pe care îl vând acum pe piaţă.
Patronul firmei Solfarm din Sfântu Gheorghe, Bartha Janos , unul dintre cei mai mari producători de cartofi din judeţul Covasna, a declarat că a adus sămânţă din Olanda cu 6-7 lei kilogramul, iar cartofii abia dacă ăi poate vinde en-gros cu 4-5 lei kilogramul.
Acesta e de părere că, în condiţiile în care Guvernul nu va descuraja importurile de cartofi din străinătate, cartoful românesc va dispărea.
Mara Deleanu
14.10.2008

Carantina din cauza unui câine vagabond turbat

Localitatea harghiteană Plăieşii de Jos a intrat în carantină de gradul III după ce un câine vagabond a fost împuşcat de paznicul de vânătoare şi analizele au arătat că animalul fusese turbat.
Directorul Serviciului de Sănătate Animală din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, a declarat pentru că în urmă cu câteva zile mai mulţi localnici din Plăieşii de Jos au observat un câine vagabond cu un comportament ciudat. Oamenii au anunţat imediat medicul veterinar, primarul, poliţistul din sat şi paznicul de vânătoare care au luat decizia împuşcării patrupedului. Analizele au arătat faptul că animalul fusese turbat, motiv pentru care localitatea a intrat în carantină de gradul III.
Ioana Dima

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European