Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Despre judeţ - Puncte de interes

 

Puncte de interes

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Luduş  
Reghin  
Târnăveni  
Sovata  
Iernut  
Turism  
Geografia  
Puncte de interes  
Sighişoara  
Târgu-Mureş  
Despre judeţ  
Comune  
Personalităţi  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


Cetatea medievala din Tg Mures

Cetatea medievala din Tg Mures, monument istoric de mare valoare a fost construita in 1492. Castelul avea scopul de a intimida eventualele încercări de nesupunere ale secuilor. De-a lungul timpului a fost distrusa in mare parte de invazia trupelor straine, lucrarile de renovare incepand cu anul 1602. Locuitorii au ajutat activ la terminarea cetăţii, dintre cele şapte bastioane ale cetăţii cinci fiind construite de breslele care s-au angajat să construiască fiecare cîte unul.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina Locuri celebre realizata de NetSoft.

Casa Teleki

Clădirea a fost construită în 1554 fiind cea mai veche casă cu etaj care a fost construită în oraşul nostru.
La vremea construirii clădirii, care a fost aşezată pe arcuri, potrivit modei vremii, aceasta era considerată drept cea mai mare şi cea mai frumoasă casă din oraş.
În 1756 casa a fost cumpărată de la familia Borbély de către groful Teleki Laszló
care  a organizat in incinta casei sale primul muzeu din oraş, aici expunîndu-şi colecţia de minereuri şi animale împăiate, la care a mai adăugat un sertar cu obiectele necesare experimentelor din domeniul fizicii.
Pentru mai multe informatii vizitati pagina Locuri celebre realizata de NetSoft.

Palatul Culturii

Arhitectii Komor Marcel si Jakab Dezso au proiectat una dintre cele mai reprezentative cladiri ale secessionului ardelean. Palatul se impune atat prin decoratia exterioara, cat si prin cea interioara. Din armonia ansamblului se desprind cu pregnanta acoperisul din majolica al fabricii Zsolnai (Pecs, Ungaria). Decoratiile interioare sunt din materiale autentice, valoroase iar impresionantul hol interior - lung de 45 m - este realizat in marmura de Carrara si delimitat de doua oglinzi venetiene.

>Pentru mai multe informatii vizitati pagina Locuri celebre realizata de NetSoft

Complexul de agrement si sport

Beneficiind de un cadru natural deosebit de agreabil – un parc pe malul micului lac de acumulare format de barajul de peste Mures - ofera multiple si variate posibilitati de destindere si divertisment. O larga oglinda de apa, ocolind un lung sir de casute si vile, leaga între ele cateva bazine de înot , formand în acelasi timp o veritabila pista de canotaj; în plus, pot fi aflate în zona terenuri de tenis, volei, handbal, fotbal, minigolf, cluburi sportive

Platoul Cornesti

Platoul Cornesti se afla la cea mai înalta cota a orasului, de unde se deschide o larga  panorama asupra orasului si vaii Muresului. Principalul punct de atractie de aici îl constituie Gradina Zoologica, în jurul careia se întinde o vasta padure, aproape o rezervatie naturala.

Gradina Zoo

Gradina Zoo este a doua din tara, ca întindere si varietate a speciilor. Se afla în partea estica a orasului, pe Platoul Cornesti, la 488 m altitudine, deasupra Marii Negre, si la 197 m deasupra orasului. Padurea de stejar si carpen, denumita Padurea Mare, ofera conditii ideale pentru animalele gradinii. În prezent, este împartita în cinci sectoare: primate, casa tropicala, carnivore, ierbivore, pasari.

Bujorii de la Zau de Campie

O data pe an, la inceput de mai, in Zau se petrece o minune... infloresc bujorii de stepa. Fermecati de mirajul lor, sute de oameni vin din toate colturile tarii, pentru a admira aceste flori firave, cu petale de un rosu tipator. Drumul de tara care duce la rezervatie, lung de 4-5 kilometri, pune la grea incercare suspensiile masinilor, dar efortul este pe deplin rasplatit: covorul purpuriu si inmiresmat, intins sub cerul albastru, este o minune a naturii. Doua zeci si cinci de mii de flori isi deschid petalele dintr-o data, cu o gratie ireala. Bujorul de stepa de la Zau este o relicva glaciara, unica in aceasta zona a Europei, si daca el supravietuieste pana in ziua de azi, minunea i se datoreaza unui impatimit al naturii: Marcu Sancraian, acum in etate de 84 de ani. Fara el, rezervatia n-ar mai fi existat. 
Continuare

Câmpul Cetăţii

Sat component al comunei Eremitu. Localitatea se gaseste pe cursul superior al raului Nirajul Mare, pe un drum lateral intre satul Eremitu si orasul Sovata.
Tinut de incantare si vis, vatra de frumuseti neasemuite, desfasurandu-se din Muntii Gurghiului pe undele repezi ale Nirajului, cu o fauna bogata si paduri de conifere, care imbraca stanci semete, te indeamna la expeditii cinegetice sa te intalnesti cu ozonul tonifiant al inaltimilor.
Campu Cetatii face parte din comuna Eremitu atestata documentar din anul 1567.
Principalele monumente istorice sunt: pe culmea Tâmpa - burguri din epoca romana, reutilizate in Evul mediu ; ruinele cetatii Vityal, sec. XIV - XVI; Biserica romano-catolica, sec al XV-lea.
Intr-un timp relativ scurt a reusit sa se dezvolte din punct de vedere turistic si are un potential extraordinar de dezvoltare in aceasta ramura.
In prezent exista o pastravarie, care prin rusticul si frumusetea lacurilor sale atrage in prezent o multime de turisti.

Bujorii de la Zau de Campie
_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European